Skoči na vsebino
123_pasice_pokali-medalje_03
123_pasice_pokali-medalje_02
123_pasice_pokali-medalje_01
previous arrow
next arrow

Splošni pogoji in zasebnost

Nakupovalni portal pokali-medalje.si upravlja podjetje In media d.o.o., v nadaljnih besedilih ponudnik. Če obiščete naš nakupovalni portal ali preko njega kupujete se morate strinjati s splošnimi pogoji poslovanja, zato jih skrbno preberite.

PODATKI O PODJETJU:

Podjetje – ponudnik: In Media d.o.o.
Sedež: Vipavska cesta 14, Rožna Dolina, 5000 Nova Gorica, Slovenija
Št. vpisa v sodni register: 1/02384/00
Matična številka: 5608635
Davčna številka: 74953222
ID številka za DDV: SI74953222, smo zavezanci za DDV.
Račun/IBAN: SI56 6400 0991 1079 189  Primorska hranilnica d.d.

KONTAKTNI PODATKI:
e-pošta: info@in-media.si | inmedia@siol.net
g: 040 738 430 | 041 626 798
t: 05/ 333 27 96 | 05/ 333 27 97

URADNE URE ZA STRANKE:
Od ponedeljka do petka: od 9.00 do 16.00 (razen v času kolektvnega dopusta)
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

1. CENE

Vse cene so navedene v EUR in vsebujejo 22% DDV (če ni navedeno drugače). Cene za posamezne artikle veljajo ob oddaji naročila; v času pred in po tem se cene lahko spreminjajo.

Na artikle, ki so že znižani, v akciji, dodatni popusti niso možni. Popusti se ne seštevajo. Kupcem, kateri imajo s ponudnikom dogovor o komercialnem popustu ali rabatu, dodatnih popustov ne bomo upoštevali. Torej za njih akcijske cene ne veljajo.

Zaradi narave dela – spletno poslovanje, se podatki in cene lahko zelo hitro spremenijo; tudi med postopkom naročanja. V primeru, da je podatek o ceni napačen bo ponudnik o tem obvestil kupca, ter ponudil rešitev, ki bo v danem trenutku najboljša za ponudnika in kupca.

2. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča kupcem naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu blaga,
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun ponudnika,
  • po računu (samo pravne in fizične osebe s sklenjeno pogodbo ali dogovorom s ponudnikom).

Kupec prejme račun na papirju z razvidnimi stroški. Običajno se račun za kupca pošlje v paketu skupaj z naročenim blagom, izjemoma pa v kuverti po pošti ali po e-mailu.

3. NAROČILO

Kupec lahko blago naroči po telefonu, z uporabo e-maila ali z uporabo košarice kot gost. Ko kupec pošlje naročilo z uporabo košarice prejme obvestilo, da je bilo naročilo uvrščeno v čakalno vrsto. V tej fazi lahko kupec v roku dveh ur prekliče naročilo. Ponudnik lahko kupcu potrdi ali zavrne naročilo maksimalno v dveh delovnih dneh. V tem času ponudnik preveri ali je blago dobavljivo v razumnem roku. Ob naročilu kupec ponudnika obvesti o željenem roku dobave blaga. Morebitna kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem se bo hranila na sedežu podjetja In Media d.o.o.

4. POŠILJANJE BLAGA IN STROŠKI DOSTAVE

Ponudnik pošlje naročniku blago preko zunanje kurirske službe (pošta, DPD, GLS, ipd.). Pavšalni strošek dostave je obračunan na ponudbi oz. računu. Ponudnik naročnika obvesti po elektronski pošti ali telefonsko kdaj je bila pošiljka odposlana. Če kupec blaga ne prejme v nekaj dnevih od odpošiljanja, se o tem pozanima pri dostavljalcu ter o tem obvesti tudi ponudnika, kateri pomaga naročniku raziskati okoliščine. Naročnik je dolžan ob prevzemu preveriti nepoškodovanost paketa in blaga v njem; v primeru poškodbe to nemudoma prijavi dostavljalcu, ki o tem napiše zapisnik.

Zapisnik je osnova za reklamacijo. Brez tega dostavljalci škode ne bodo izpačali.

5. ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Naročeno blago lahko vrnete (v originalni embalaži in nepoškodovano) v tridesetih dneh brez pojasnila (brez navedbe vzroka). Denar za vrnjeno blago vam bomo vrnili najkasneje v petnajstih dneh od vrnitve blaga. Stroškov, ki nastanejo ob vrnitvi in stroškov dostave ne vrnemo – nosi jih kupec. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika v petnajstih dneh od prejetja blaga (lahko po elektronski pošti). Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. Vračilu mora kupec priložiti tudi kopijo računa. Blaga, ki je poslano – vrnjeno z odkupnino, ponudnik ni dolžan sprejeti. Artikle, ki so potiskani, gravirani ali kako drugače narejeni po meri kupca ni mogoče vrniti.

6. REKLAMACIJE

Če je blago, ki ste ga prejeli neuporabno ali poškodovano, nam ga lahko v petnajstih dneh vrnete. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar. Pošiljki mora kupec priložiti kopijo računa, natančen opis poškodbe oz. napake na artiklu (še bolje fotografijo). Če ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica vašega nepravilnega ravnanja, vam reklamacije ne bomo priznali.

7. GARANCIJA

Artikli imajo garancijo le, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija velja le ob striktnem upoštevanju navodil na garancijskem listu. Roki do katerih garancija velja so navedeni na garancijskem listu oz. računu. Če ima artikel garancijo, je to navedeno v opisu na spletni strani, če te informacije ni, pomeni, da artikel garancije nima.

8. ZASEBNOST IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik bo trajno varoval vse osebne podatke uporabnikov v skladu z GDPR. Osebni podatki se bodo uporabljali izključno za pošiljanje računov, blaga, ponudb, prospektov, itd.. Osebni podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih kupec vnese kot gost ob naročilu na tem spletnem mestu so nujno potrebni za izvršitev naročila. Zaradi zagotavljanja visokega standarda varovanja, se osebni podatki iz tega spletnega mesta preventivno avtomatsko izbrišejo v roku 24 ur od vnosa.

Osebni podatki se bodo uporabili za kontaktiranje kupca – usklajevanje naročila, za dostavo blaga in drugo komunikacijo v zvezi z naročilom.

Na ponudnikovem sedežu se hranijo osebni podatki na izstavljenih računih, v programu za fakturiranje in odpremo, odpremnih listinah, e-mailih, itd. Ponudnik te podatke varuje z zaklepanjem prostorov kjer se hranijo, gesli na računalnikih, itd.

Zaradi dostave naročil ponudnik dostavnemu podjetju lahko zaupa ime, priimek, naslov in telefonsko številko naročnika.

Za točnost podatkov, ki nam jih posreduje uporabnik ne odgovarjamo.

8.1 PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si:

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Katere piškotke uporabljamo?

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše ob zarptju spletnega brskalnika. Ta piškotek je potreben za normalno delovanje našega spletnega mesta.

Uporablja se tudi sistem Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in uporabo naše spletne strani. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Za delovanje se uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov o aktivnostih na spletni strani brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite znotraj nastavitev vašega spletnega brskalnika.

9. KOMUNIKACIJA MED PONUDNIKOM IN UPORABNIKOM

Ponudnik lahko komunicira z uporabnikom telefonsko, po elektronski pošti oz. drugih sredstev za komuniciranje na daljavo, razen če mu to uporabnik prepove.

10. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vse slike in fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov. Dobavni roki, cene in druge informacije se včasih spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe ažurirati vseh podatkov. V takih primerih bo ponudnik obvestil kupca o vseh spremembah kasneje in kupcu omogočil preklic naročila oz. menjavo izdelka, če bo to mogoče.

11. PRITOŽBE

Uporabniki se lahko v primeru težav obrnejo na tel.: 05/ 333 27 96 ali po elektronski pošti info@in-media.si. Ponudnik bo v petnajstih dneh odgovoril na pritožbo oz. obvestil uporabnika, koliko časa bo pritožbo obravnaval. Ponudnik si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno v najkrajšem možnem času. Za vse spore je pristojno sodišče v Novi Gorici, Slovenija.

12. DOSTOPNOST ARTIKLOV

Načeloma so artikli dostopni v treh do dvajsetih delovnih dneh. Ponudnik si pridružuje pravico, da izdelek dostavi v roku devetdesetih dni. Za dobavne roke posameznih artiklov se obrnite na prodajalce.